Prireditveni šotori

Naše temeljno vodilo pri izdelavi sejemskih in prireditvenih šotorov je kakovost z visoko stopnjo varnosti. Proizvajamo široko paleto tovrstnih šotorov, od malih sejemskih šotorov, pagod in paviljonov, pa vse do velikih prireditvenih šotorov. Vsi sestavni materiali so na najvišji kakovostni stopnji, šotori pa so narejeni po zahtevnih evropskih standardih. S prilagodljivostjo in zanimivimi zasnovami naši šotori dajejo vašim dogodkom poseben pečat.

Imamo rešitve za vaš dogodek

 • Sejemski šotori
 • Poročni šotori
 • Šotori za koncerte
 • Šotori za VIP dogodke
 • Šotori za festivale in veselice

Zakaj šotori Ogis?

 • Zaupajo nam številna slovenska podjetja
 • Celovita ponudba
 • Hitra odzivnost
 • Hitra montaža /demontaža
 • Postavitev na različne podlage
 • Dodatna oprema, kot so podni, odri, mize…
 • Več >>

Primeri uporabe

Dodatna oprema

Hitra vprašanja in odgovori

1. Kako dolgo traja postavitev prireditvenega šotora?

Čas postavljanja prireditvenega šotora je odvisen od večih dejavnikov, kot so vrsta terena, število in izkušenost monterjev, velikosti šotora. Glede na dosedanje izkušnje pod normalnimi pogoji velja ocenjeni potrebni čas:
< 200 m2 =  cca. 3 ure
< 300 m2 =  cca. 4 ure
< 600 m2 =  cca. 6 ur

2. Potrebujemo dvigalko ali viličarja za postavitev?

Za postavitev konstrukcije ne potrebujete dvigalke ali viličarja, če so pri montaži prisotni vsaj trije monterji za manjše (širina 5-10 m) in štirje monterji za velike konstrukcije (širina 12,5-15 m). Vsaka konstrukcija je opremljena z dodatnimi stranskimi diagonalami, ki so polega ojačitvene funkcije tudi v pomoč pri montaži konstrukcije.

3. Kolikšna je predvidena življenjska doba prireditvenega šotora?

Življenjska operativna doba prireditvenega šotora je lahko izjemno dolga zaradi konstrukcije iz aluminija, vroče cinkanih železnih veznih elementov in trpežnega UV odpornega PVC pokrivala. Seveda je pa uporabna doba odvisna od števila montaž in demontaž, kako skrbno ravnate s posameznimi kovinskimi komponentami, skladiščenja, ustreznega vzdrževanja in tako dalje. Priporočamo, da med alu profili vlagate lesene deščice ali koščke tapisona, železne elemente skrbno polagate na tla brez metanja, za podlaganje pri montaži uporabljate les, PVC ponjave se redno nežno čistijo, predvsem pa naj bodo suhe pri shranjevanju na daljši čas.

4. Ali lahko različne velikosti prireditvenih šotorov OGISQCS kombiniramo med seboj?

Da. Vse konstrukcije prireditvenih in sejemskih šotorov so iste višine in konstruktorske zasnove, kar omogoča poljubne kombinacije šotorskih sistemov. Seveda z določenimi omejitvami.

5. Kateri je najboljši način za transport prireditvenih šotorov?

Celotna konstrukcija s pripadajočim PVC pokrivalom se lahko enostavno transportira z osebnimi dostavnimi vozili, pick-up  vozili, srednjimi transportnimi in večjimi gospodarskimi vozili. Zahtevana velikost je pač seveda odvisna od velikosti konstrukcije. Običajno pagodo/paviljon je možno brez posebnosti prevažati kar z osebnim dostavnim vozilom.

Izberite popolno rešitev zase

Pobrskajte po naši široki ponudbi in si zagotovite kakovostno rešitev za svoje potrebe.
Kontaktirajte nas, z veseljem vam pomagamo.

Prireditveni šotori z zelo dolgo življenjsko dobo

Prireditveni šotori so narejeni iz kakovostnih materialov – konstrukcija je iz aluminija in vroče cinkanih železnih veznih elementov, pokrivalo pa iz trpežnega UV odpornega PVC-ja. V kolikor boste z njim ravnali skrbno, vam bo služili vrsto let. Svetujemo vam, da PVC ponjavo redno čistite ter hranite popolnoma suhe, med ALU profile pa vlagate lesene deščice ali koščke tapisona. Tako boste poskrbeli, da bodo sestavni deli ostali kot novi, šotor za prireditve pa bo uporabljen še mnogokrat.

Šotor za prireditve je uporaben ob različnih priložnostih

Dežne kaplje, nizke temperature in močan veter lahko v zelo kratkem času popolnoma pokvarijo dobro vzdušje. Ker si nihče ne želi, da bi gostje predčasno pobegnili domov, je najbolje, da se na dogodek ustrezno pripravimo. Prireditveni šotori so različnih vrst, velikosti in oblik, zato jih lahko uporabimo tako za sproščena, kot za bolj elegantna druženja.

Da ne bi ves trud priprav in organizacije dogodka zaradi slabega vremena šel v nič, je najem prireditvenega šotora najenostavnejša rešitev. Ker je na voljo več različnih velikosti, lahko izberete takšnega, v katerem bo dovolj prostora za vse navzoče, a se obenem ne bodo počutili, kot v prazni dvorani. Če poskrbite še za dodatno dekoracijo z LED lučmi in okraski, bo atmosfera zares nepozabna.

Prireditveni šotor je dobra izbira, če organizirate festival, veselico ali koncert. Prav zagotovo ste se že udeležili zabave, na kateri je dež pokvaril celotno vzdušje. Temu se lahko z najemom šotora za prireditve zlahka izognete, poleg tega pa poskrbite, da bo udeležencem v primeru nizkih temperatur prijetno toplo. Uporaba pa ni mogoča le na sproščenih dogodkih, temveč tudi na poslovnih druženjih. Tako bo vaše podjetje naredilo zelo profesionalen vtis na potencialne kupce in poslovne partnerje.

Zakaj je najem prireditvenega šotora prava odločitev?

Najem pri podjetju Biro Ogis je najenostavnejša rešitev za vse vrste dogodkov. Najpomembnejši razlog je zagotovo visoka kakovost same konstrukcije in pokrivala. Slednja sta namreč narejena po zahtevanih evropskih standardih. Pomembna lastnost vseh vrst šotorov je tudi, da jih je zelo enostavno transportirati in postaviti.