Podjetje skozi čas

1988

Ustanovitev podjetja BIRO OGIS.

Prvotna dejavnost je bila najem in prodaja šotorov za različne namene in potrebe sejemskih in prireditvenih dogodkov. Že v samem začetku je podjetje pridobilo naslov zanesljivega poslovnega partnerja, posledično povečalo obseg del in ponudbo storitev ter prodaje.

2001

Zastopnik večih proizvajalcev šotorskih sistemov

Tega leta je podjetje postalo zastopnik večih proizvajalcev šotorskih sistemov iz Nemčije za Slovenijo, Hrvaško, BiH, Srbijo, Črno goro, Makedonijo in Albanijo

2002

Širitev

S širitvijo obsega dela v tem letu se je kolektiv zaposlenih povečal na 14 redno zaposlenih oseb, dodatno so se usposobile kvalitetne ekipe monterjev, ki so izvajale montaže doma v Sloveniji in v tujini.

2005

Investicije

se je z investicijo v nakup zemljišča s pripadajočim objektom pričela obnova in novogradnja skladiščno proizvodnih prostorov.

2006

Selitev

Leta 2006 se celotna uprava preselili s komercialo, skladišče, servis in proizvodnja. Še dodatna prednost nove lokacije so odlične prometne povezave, bližina železnice, velik logistični center in hitra dostopnost do različnih uradov, kot so pošta, carina, javna in občinska uprava ter druge institucije.

2007

Usposabljanja

Tega leta smo izvedli nakup strojev za visoko frekvenčno varenje in usposobili zaposlene za izdelavo pvc ponjav za šotore.

2008

Proizvodnja PVC ponjav

Začeli smo proizvajati pvc ponjave za šotore za velike evropske proizvajalce kot so Haltec, Roder .
Do leta 2008 smo uspešno prodajali montažne hale in šotore ( preko 300 kom = 140.000m2) od različnih evropskih dobaviteljev.

2009

Širitev proizvodnje

Smo proizvodni hali pvc ponjav dodali še 350m2 proizvodnih prostorov za izdelavo kovinskih in aluminjastih konstrukcij.
S tem pričetek lastne proizvodnje skladiščnih šotorov in hal manjših dimenzij.

2009 - 2011

Prodajni uspehi

Prodanih več kot 200 kom lastnih skladiščnih šotorov in hal v Evropi.

2012

Prireditveni šotori

Ob nenehnem izpopolnjevanju programa skladiščnih hal smo pričeli z razvojem in izdelavo party tent programa.

2013

Širitev na Hrvaško

Pričetek prodaje programa prireditvenih šotorov in odprtje podružnice na Hrvaškem.

2014

Gostinjski jurček

Rrazvoj in izdelava gostinskega jurčka s solvent potiskano grafiko ter prodanih več kot 300 jurčkov; samostojna predstavitev podjetja na mednarodnih sejmih BrauBeviale v Nürnbergu in Best of Events v Dortmundu.

2015

Lastna proizvonja v celoti

Pričetek 100% lastne proizvodnje.

2016

Podružnica v Nemčiji

Odprtje podružnice v Nemčiji. Začetek proizvodnje jeklenih konstrukcij in na novo odprtje print oddelka Ogis - velikoformatni tisk.

2017

Novi poslovni prostori

Nakup novih poslovnih prostorov v izmeri 2800m2 za razširitev proizvodnje. Pridobljen CE CERTIFIKAT za jeklene in kovinske konstrukcije.

2018

Prodrli na tuje trge

30 let obstoja podjetja Biro Ogis. V 30 letih postavili več kot 930 objektov in dosegli 30% izvoz v tujino. Do 2018 uspešno prodrli na tuje trge: Italija, Bosna, Srbija, Romunija, Švedska, Nemčija, Luksemburg, Češka.

2019

Povečava varilnskih delavnic

Zaradi večjega obsega dela smo povečali kapacitete varilskih delavnic. Povsem nov model skladiščnega šotora postavljen v Nemčiji.

Danes

Zaposlujemo več kot 50 zaposlenih

Danes je v podjetju Ogis zaposlenih že preko 50 oseb. V naši kratki zgodovini smo postali vodeči proizvajalec in prodajalec vseh vrst industrijskih šotorov in skladiščnih hal v Sloveniji.