Skladiščne hale ponujajo hitro in ekonomično rešitev tedaj, ko so presežene prostorske zmogljivosti in je opravljanje poslovne dejavnosti oteženo. Zahvaljujoč modularnemu tlorisu jih je mogoče prilagoditi željam posameznega naročnika. Najsi gre za poslovne ali skladiščne prostore, mizarske delavnice, proizvodne obrate ali za skladišče svetlobne tehnike. Montažne industrijske hale niso cenjene le zaradi svoje vsestranskosti in stroškovne učinkovitosti, temveč tudi zaradi prijaznosti do okolja, gradnja montažne hale je tudi časovno učinkovita. Modularne strukture predstavljajo zeleno alternativo tradicionalni gradnji, saj ustvarijo manj emisij in odpadkov, hkrati pa ohranjajo čiste naravne vire. Lahka, a vzdržljiva konstrukcija je oblikovana iz visokokakovostnih ekstrudiranih aluminijastih profilov, ki zagotavljajo maksimalno stabilnost. Aluminij je nadvse robusten material, odporen proti koroziji, obrabi in spremenljivim vremenskim vplivom. Skrbno izbrani pa niso le konstrukcijski materiali, temveč tudi materiali za vezne elemente, ki imajo podobne lastnosti kot konstrukcijski. Premišljeni detajli dopuščajo nemoteno delovanje objekta ter mu zagotavljajo dolgo življenjsko dobo. Montažni objekti naročnikom ponujajo veliko izbire.

Med drugim so lahko opremljeni z drsnimi ali dvižnimi vrati, osebnim prehodom, PVC oken, protikondenzacijsko ponjavo in razsvetljavo.

Skladiščne hale

Kakšne skladiščne hale so na voljo in kakšne so razlike med njimi?

Montažne industrijske hale nudijo enostavne prostorske rešitve ter se razlikujejo glede na TIP 4, TIP 5 in TIP 6. Uporabijo se tedaj, ko želje naročnika presegajo zmožnosti industrijskih skladiščnih šotorov. Konstrukcija vseh tipov je izdelana iz ekstrudiranih aluminijastih profilov, vezni elementi pa so narejeni iz vroče pocinkanih železnih elementov. Streha in stranice se razlikujejo glede na izbrane materiale, namen in želje naročnika.

TIP 4 predstavljajo izolirane hale s streho in stranicami iz zanesljivih ter kakovostnih izolativnih panelov. Poleg urne montaže skladiščne hale omogočajo povišano tehnično varnost in toplotno izolacijo. Zahvaljujoč edinstveni zasnovi jih je mogoče kasneje prilagoditi na druge prostorske zahteve in pogoje.

TIP 5 je neizolirana skladiščna hala s streho in stranico iz trapezne pločevine. Njena konstrukcija je enaka TIPu 4, a ker ni toplotno izolirana, je primerna kot skladiščni prostor za strojno opremo, hangarje za helikopterje in skladišča. Torej za mehanizacijo in produkte, ki niso občutljivi na temperaturna nihanja.

Montažni objekti TIP 6 se imenujejo Elegance. Streho in stranice le teh sestavljajo izolativni paneli, ki dopuščajo lahkotno postavitev, povišano tehnično varnost in poenostavljene birokracijske postopke. S poljubno dolžino po korakih in razponom do 20 m jih poleg mobilnosti, preprostega vzdrževanja in postavitve, odlikuje še dolga življenjska doba.

Montažne industrijske hale

Montažne industrijske hale ponujajo optimalno prilagodljivost

Skladiščne hale so največkrat namenjene proizvodnim linijam, skladiščenju mehanizacije, produktov ali materiala, zato je pomembno, da so prilagodljive. Le prilagodljive rešitve so tudi dolgoročne. Potrebe naročnikov se namreč nenehno spreminjajo. Spremembe so lahko posledica povečanega povpraševanja, reorganizacije ali selitve. Industrijske hale dopuščajo, da ostanejo konkurenčni, saj zagotavljajo hitro montažo, demontažo in ponovno montažo na drugi, trajnejši lokaciji. V kolikor pride do povečanega obsega dela, se tlorisi brez težav ponovno izoblikujejo ter prilagodijo spremembam. Trpežna konstrukcija se kaj hitro podaljša ali pa se ob njen bok postavi dodaten objekt. Prav tako pa je mogoče dodati številne izboljšave, ki bodo izboljšale produktivnost ter poskrbele za nemoten delovni proces. Takšni montažni objekti dopuščajo, da je začasna ali dolgoročna konstrukcija popolnoma prilagojena panogi oziroma dejavnosti podjetja ter da se z njim razvija.

Gradnja montažne hale je odlična izbira za vse, ki si želijo razširiti poslovne prostore, vendar niso prepričani o dolgoročni naložbi. Unikatne konstrukcije nudijo dodatno fleksibilnost brez tveganja velike naložbe, ki ga prinaša tradicionalna gradnja. Slednja je mnogokrat še zamudna, saj birokratski postopki vselej terjajo čas. Čas, ki ga mnoga podjetja nimajo. Montažne industrijske hale omogočajo, da se podjetja izognejo dolgotrajnim birokratskim postopkom in mnogim nevšečnostim, ki jih prinaša prekinitev storitev ter se osredotočijo na lastno dejavnosti.

Industrijske hale

Preprost in stroškovno učinkovit najem skladiščne hale

Montažni objekti so stroškovno učinkovita naložba, ki se podjetju kmalu povrne, gradnja montažne hale pa časovno hitra. A včasih se zgodi, da je nakup takšne konstrukcije nesmiseln. To je najpogosteje tedaj, ko se struktura potrebuje le za krajši čas. Tedaj je najboljša izbira najem montažne industrijske hale. Ta naročnikom prinaša mnogo prednosti, saj lahko objekt najamejo samo za obdobje, ko ga potrebujejo. Prav tako ne predstavlja večjega finančnega vložka, saj je strošek le tedaj, ko skladišče nameščeno. Tudi najem omogoča sprotno prilagajanje rešitev glede na zahteve proizvodnje, saj se konstrukcija podaljša ali priročno prestavi na drugo lokacijo. In kako deluje? Skladiščne kapacitete so v celoti prilagojene željam naročnika. V kolikor ta ni prepričan kaj potrebuje mu pri izbiri, svetujejo usposobljeni strokovnjaki. Ti mu glede na prostorske zmožnosti svetujejo pri obliki, dimenzijah in tipu izdelave. Čas dobave hale je 2 do 4 tedne, za velika naročila od 4 do 5 tednov. Čas montaže pa se giblje med 1 do 4 dni za večje objekte od 7 do 10 dni. Postavljen prostor zahteva redno vzdrževanje in preglede. Slednji morajo biti opravljeni s strani strokovnjaka vsaj dvakrat letno. Podroben pregled bo odkril morebitne poškodovane in dotrajane dele ter manjše nepravilnosti, za katere je najbolje, da so odpravljene sproti. Po preteku najema se hala varno demontira in pospravi. Če pa se prostor potrebuje dlje, kot je bilo sprva pričakovano, se najem zlahka podaljša.