Nadstrešek za avtomobile je ena najbolj učinkovitih pokrivnih rešitev

nadstrešek za avtomobile

Nadstrešek za avtomobile ni namenjen le zaščiti osebnih vozil, temveč lahko z njim zavarujemo gospodarska vozila, kmetijsko mehanizacijo in stroje, različne vrste materiala, kmetijske pridelke ter ostale predmete, ki bi se lahko umazali, poškodovali ali uničili zaradi vremenskih sprememb.

Za montažni avtomobilski nadstrešek se najpogosteje odločajo prodajalci avtomobilov in kmetijskih strojev, saj na takšen način zavarujejo svoj prodajni program in opremo. V primeru neurja s točo bi namreč lahko utrpeli precejšnjo škodo in s tem tvegali izgubo posla. Veliko podjetij uporablja nadstrešek tudi za zaščito službenega voznega parka, vključno z osebnimi avti, dostavnimi vozili, avtobusi ali tovornjaki. Tovrstna pokrivna rešitev pomeni velik prihranek pri stroških dela, saj zaposlenim pozimi ni treba izgubljati časa s čiščenjem zasneženih vozil.

Naročnik montažnega avtomobilskega nadstreška je lahko kdorkoli, ki želi zaščititi svoja vozila pred umazanijo ali poškodbami, zato se ga poleg trgovcev z avtomobili poslužujejo tudi v kmetijski panogi. Omogoča namreč odlično zaščito kmetijskim vozilom, kot so traktorji, kombajni, prikolice in razni priključki. Pod trpežno streho se lahko izvajajo tudi različne dejavnosti, kot so šole jahanja konj, razstave pridelkov ali kmetijski sejmi.

Montažni nadstrešek omogoča, da je kmetijska mehanizacija varno parkirana in zaščitena pred poškodbami ali propadanjem zaradi vremenskih vplivov. Poleg tega se lahko montažni avtomobilski nadstreški uporabljajo za shranjevanje kmetijskih izdelkov, gnojil, razsutega tovora ter drugih materialov, ki jih je treba zaščititi pred vlago, sončno pripeko ali močnim vetrom.

Ker nas čedalje bolj presenečajo neugodni vremenski pojavi, kot so dež, pomešan s puščavskim peskom, sodra, sneg, toča, orkanski veter in podobno, je odločitev za montažni nadstrešek najboljša investicija, ki naročniku prihrani čas, finančna sredstva, predvsem pa nepotrebne skrbi.

nadstrešek za avtomobile

 

Iz česa je izdelan kakovosten avtomobilski nadstrešek?

Vrhunski nadstrešek za avtomobile, ki prenese zelo visoke obremenitve, mora biti izdelan iz robustne aluminijaste konstrukcije, ki jo povezujejo vroče cinkani železni vezni členi. Pokrivala so izdelana iz visokokvalitetne PVC ponjave, trapezne pločevine ali izolacijskih panelnih plošč, odvisno od namena uporabe ter seveda želje naročnika.

Običajno se uporablja močna in zanesljiva PVC ponjava, ki prenese visoke temperaturne razlike in je odporna na UV žarke. Ne glede na dimenzije, ima konstrukcija visoko snežno nosilnost med 75 in 125 kg/m2, tako da je primerna tudi za geografska območja, kjer zima običajno postreže z velikimi količinami padavin.

Kakšen je postopek, če želimo postaviti montažni nadstrešek?

Za razliko od zidanih objektov, je pot do soglasij in dovoljenj za avtomobilski nadstrešek precej hitra in enostavna. Potrebujemo le utrjeno površino, kamor ga bomo postavili, pa naj bo to zemlja, beton, asfalt ali tlakovci. V primeru, da gre za naravno površino, kot je zemlja, se konstrukcija pritrdi v tla z jeklenimi klini. Če pa gre za betonirano podlago, pa se konstrukcija nanjo pritrdi z vijaki.

avtomobilski nadstrešek

 

Ali je nadstrešek za avtomobile prilagodljiv glede dimenzij?

Pri načrtovanju konstrukcije je seveda potrebno upoštevati potrebe oziroma želje naročnika ter razpoložljivost prostora. Ker je konstrukcija zelo fleksibilna, je mogoče izdelati montažni nadstrešek različnih dimenzij. Pri tem lahko znaša stranska višina med 4,2 in 4,4 m, razpon pa med 7,5 in 20 m.

Ker je nadstrešek za avtomobile mogoče nadgraditi, oziroma prilagoditi višino, širino in dolžino glede na trenutne potrebe naročnika, omogoča maksimalen izkoristek prostora. Če ga zaradi kakršnihkoli razlogov ne potrebujemo več, oziroma ga želimo prestaviti na drugo lokacijo, ga je mogoče v zelo kratkem času demontirati, transportirati in postaviti na novo.

 

Je mogoče avtomobilski nadstrešek tudi najeti?

Seveda. Včasih se zgodi, da ne moremo točno predvideti, kako dolgo bomo potrebovali nadstrešek za avtomobile. Lahko da smo šele pričeli s poslom in nismo prepričani, ali se bodo stvari odvijale v pravo smer. Mogoče opravljamo dejavnost na začasni lokaciji in razmišljamo o selitvi ali širitvi posla. Morda potrebujemo začasno pokrivno rešitev le za sezonske kmetijske pridelke. V takšnih primerih je najem nadstreška najbolj racionalna in funkcionalna rešitev.

Prednosti so predvsem v tem, da je montažni nadstrešek možno najeti za poljuben čas, po izteku pa najem tudi podaljšamo, če je to potrebno. Izognemo se veliki finančni investiciji, saj po postavitvi z nadstreškom nimamo dodatnih stroškov. Zaradi spremenjenega obsega poslovanja lahko objekt po potrebi prilagodimo našim potrebam ali ga prestavimo na drugo lokacijo. Te spremembe se izvedejo hitro in učinkovito, tako da organizacijsko ne vplivajo na naše poslovanje.

 

Na koga se lahko obrnemo, če želimo postaviti kakovosten montažen nadstrešek za avtomobile?

Podjetje Biro Ogis d.o.o. je eno vodilnih slovenskih podjetij, ki ima dolgoletne izkušnje na področju pokrivnih rešitev. Če želite postaviti resnično kvaliteten in trden avtomobilski nadstrešek, ki bo prenesel tudi najhujše vremenske nevšečnosti, je najbolje, da prepustite delo izkušeni ekipi podjetja.

Na trgu smo prisotni že 36 let, naše hale, šotori in nadstreški pa pokrivajo več kot 420.000 m2 površin doma in po vsej Evropi. V čem se razlikujemo od ostalih ponudnikov tovrstnih storitev? Materiali, ki jih uporabljamo, so 100% preverjeni, zato izpolnjujejo vse predpisane kriterije, tehnično-varnostne zahteve in evropske standarde. Ponašamo se z usklajenimi ekipami monterjev, ki v najkrajšem možnem času postavijo ali razstavijo in prenesejo montažni objekt na novo lokacijo. Postavitev traja le nekaj dni, pri kompleksnejših objektih pa nekoliko več.

Imamo posluh za svoje stranke, se prilagodimo vašim potrebam, kljub temu pa ohranjamo konkurenčne cene in kratke dobavne roke. Na spletni strani je na voljo celotna ponudba., kjer lahko najdete tudi vse kontaktne informacije in tehnične podrobnosti posameznih objektov.

montažni nadstrešek

Contact


    Contact information